Jeugdkamp 2007! (het is helaas weer voorbij).

We zijn na een fijne kampweek weer terug in Nieuw-Lekkerland. We hebben mooi weer gehad en hebben kunnen genieten van leuke activiteiten op het gebied van sport en spel. Ook mochten we ons verdiepen in het Thema J-Factor waarin we met de jeugd op zoek gingen naar hun J-Factoren.

Het kamphuis was omgetoverd tot ‘J-House’ en in stijl werden de jongeren bij aankomst voorzien van een nummer en werden ze een voor een ontvangen op de stip voor de J-Factor jury. Nadat iedereen z’n slaapplekje had gevonden kon iedereen zich klaarmaken voor de Talentenjacht in het bos. De jeugd moest opzoek naar mensen die hun talenten verkeerd gebruikte en moesten hun tips en advies geven. Tijdens de talentenjacht werd de jeugd bespoten met ketchup, havermout en andere lekkernijen!! Lang leve de goortocht! Nadat iedereen gedouched was gingen club 2 en 3 richting bed. Na ongeveer 1 uur `slapen` werd club 3 uit bed getrommeld voorzien van een blinddoek en met auto’s naar een plek gebracht voor een nachtelijke dropping. Na 1,5 uur had de jeugd het ‘J-House’ weer gevonden

Alweer de tweede dag van het Jeugdkamp. Vandaag is het Hemelvaartsdag en zal er een preek gehouden worden door onze kamppredikant ‘Arie’. Na de preek werd en nog een sketch opgevoerd over het J-Factor thema. Na de sketch hebben we t-shirts gemaakt met daarop onze eigen J-Factoren Na de lunch hebben we het 150 vragen spel gespeeld. In het bos hingen 150 vragen verspreid aan bomen, takken en boomstronken. Het was de bedoeling door de vraag goed te beantwoorden verder te komen op het speelveld. Door opdrachten uit te voeren konden jokers verdient worden om in te zetten. Ook waren er twee struikrovers actief om de jokers weer af te pakken. Na een heerlijke BBQ hebben we levend memorie gespeeld. Het was de bedoeling om elkaar te tikken en als de memorie kaartjes overeen kwamen moet je deze geven aan degene die al eerste tikte. De groep met de meeste complete memorie sets had gewonnen. Bij terugkomst in het kamphuis brandde er al meerdere vuurkorven op het veld. Na het zingen van een hoop liedjes gingen we lekker slapen.

Alweer de derde dag van het Jeugdkamp. ’s Ochtends hadden we stille tijd en gingen we aan de hand van het bezinningsboekje verder in op het thema “J-Factor”. Na de Lunch hadden we een spelmiddag met hele leuke spellen. Zo hadden we op het veld bij het kamphuis onder andere:
Zeep paaltjesvoetbal
Hanenbalken boven een zwembadje
Watertransport

In het bos waren nog een aantal leuke spellen uitgezet zoals “Vliegend tapijt”, “Katapult schieten”, “Katapult trefbal” en met fiets en autobanden aan bomen een vlaggetje zo ver mogelijk wegzetten.
’s Avonds was het tijd voor de grote finale (bonte avond) een vol programma gepresenteerd door Leontien. Vele bekende artiesten kwamen voorbij zoals “Tarzan en Jane”, “Gerard Joling”, “K-3”, “Kus”, “Sister Act”, “De Teletubbies”. De laatst genoemde kwam als winnaar uit de bus. Een geslaagde avond met meer dan 18 acts op het programma

Alweer de laatste dag van het Jeugdkamp. Voordat we gingen ontbijten hebben we stoelendans gedaan op het grasveld. Na het ontbijt hadden we stille tijd en gingen we een sketch verzinnen over onze eigen J-Factoren. Er kwamen veel leuke sketches voorbij. Na de lunch die we lekker buiten opgegeten hebben in het zonnetje was het tijd voor de grote schoonmaak. Het complete “J-House” moest leeg een schoon. Voordat we naar huis gingen hebben we de jeugd de mogelijkheid gegeven om de leiding te beoordelen, wat deden ze goed en wat deden ze fout en wat kan er beter volgend jaar. Gelukkig mag alle leiding door naar volgend jaar!!